Unelmieni sohva

Minulla on tällä hetkellä iso, valkoinen kulmasohva. Se on ollut minulla nyt neljä vuotta. Aluksi kaikki kauhistelivat, että miksi ostin valkoisen sohvan. Lähinnä he kai arvelit sen likautuvan hetkessä ja olevan hankala pitää puhtaana. Eivät kauhistele enää, sillä sohva on edelleenkin ihan valkoinen. Mielestäni valkoinen sohva on ollut melko simppeli valinta. Ei ainoastaan että se sopii kaiken sisustuksen kanssa vaan myöskin koska se on todellakin helppo pitää puhtaana. Paljon hankalampaa olisi jos esimerkiksi olisi harmaa sohva. Sitä ei voisikaan samalla tavalla puhdistaa rajuilla valkaisuaineilla tai pestä sen päällisiä kunnolla valkopyykissä. Valkoinen sohva ei haalistu ja lisäksi siihen on ollut helppo löytää suojapeitteitä. Onhan valkoisia vilttejä ja peittoja saatavilla vaikka millä mitalla. Lisäksi siihen sopii kaikenlaiset sohvatyynyt. Eri värisillä sohvatyynyillä ja niitä vaihtamalla saa helposti vaihdettua huoneen ilmettä.

Valkoinen sohva Kodin1.com

 

Kun hankin tämän sohvan olin täysin vakuuttunut että tarvitsen vuodesohvan, sillä asuntoni on pieni ja minulla käy usein vieraita ulkomailta ja muilta paikkakunnilta. Vieraani tarvitsevat siis yösijan. Sisustussuunnittelijaystäväni kumosin kuitenkin tämän idean. Ostin sitten suuren kulmasohvan. Täytyy sanoa, että olen edelleenkin täysin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Sohva on niin suuri että siinä mahtuu helposti nukkumaan yksi ihminen. Onpa siinä useaan otteeseen nukkunut kaksikin ihmistä. Uskon, että sohvani on keskiverto vuodesohvaa mukavampi arkikäytössä. Vuodesohva kun on usein vähän kova istuinosaltaan johtuen sen sisässä piilottelevista sänkymekanismeista.

Koska asuntoni on 35 neliötä, hankkiessani sohvaa, ajattelin että sohvan on oltava pieni. Onneksi minulla oli jo aiemminkin mainitsemani sisustussuunnittelija ystävä neuvomassa. Hän tyrmäsi ajatuksen pienestä sohvasta. Muistan vieläkin hänen kommenttinsa ”vaikka asunto on pieni, ei se tarkoita että huonekalujen oltava kuin jossain nukkekodissa”. Noora oli tässä kyllä aivan oikeassa. Vaikka sohva on suuri ja vie ison osan asunnosta, tuo se selkeän rytmin ja rajaa asuntoani juuri hyvin.

Oikeanlaisen sohvan valinnalla on valtavan suuri merkitys asunnon ulkonäköön. Sohvaa ei turhaan sanota asunnon kuninkaaksi. Varsinkin jos sohvia vielä on useampia, esimerkiksi kokonainen sohvaryhmä, on sillä valtava merkitys sisustukseen. Onneksi nykyaikana kuluttajalla on mistä valita ja jos ei siltikään löydy mieleistä niin sohvia jopa tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Ainakaan kenenkään ei tarvitse jäädä ilman mielestään sohvaa!

 

 

 

 

(Visited 63 times, 1 visits today)