Turvallisesti keittiössä

Ruoanlaitto on hauskaa puuhaa, ja sitä voidaan tehdä vaikka koko perheen voimin. Keittiössä puuhattaessa on kuitenkin muistettava pitää huolta jokaisen turvallisuudesta. Terävät veitset, sähköiset kodinkoneet sekä kuumat pinnat saattavat aiheuttaa potentiaalisia vaaratilanteita. Siksi kannattaakin keskittyä ennalta ehkäisemään tällaisten vaaratilanteiden muodostuminen jo etukäteen. Pidä huolta seuraavista tekijöistä: – kiinnitä täysi huomiosi siihen, mitä olet kulloinkin tekemässä. – Huolehdi siitä, että pidät keittiön siistinä ja olet varautunut mahdollisiin vaaroihin turvatoimenpitein. – Älä jätä lapsia yksin keittiöön. – Säilytä veitset laatikostossa lasten ulottumattomissa. – Pidä hiukset kiinnitettynä ja vältä vaatteita sekä koruja, jotka voivat takertua esimerkiksi pannujen kahvoihin. – Käännä paistinpannun kahvat pois lieden reunalta, jotteivät lapset pääse niihin käsiksi. – Älä jätä helposti pilaantuvaa ruokaa huoneenlämpöön. – Pyyhi kaatuneet nesteet pois välittömästi liukastumisten välttämiseksi. – Käsittele raakaa lihaa erillään muista ruoka-aineista. – Muista huolehtia käsienpesusta. – Varusta keittiösi sammutuspeitteellä. Tutustu etukäteen sen käyttöön hätätilanteissa. Voit lisätä ruoanvalmistusprosessisi turvallisuutta myös käyttämällä sous vide -laitteita. Niiden avulla voit kontrolloida sekä käytettävää lämpötilaa että ruoan makua entistä tarkemmin.

Sous vide -laitteet ovat hämmästyttävän turvallisia.

(Visited 1 times, 1 visits today)